Blog

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?
NEEM CONTACT OP
>

Algemene voorwaarden kopiëren en plakken?

Hoe heb jij de huidige algemene voorwaarden voor je onderneming opgesteld?

Wellicht heb je onderzoek gedaan en de algemene voorwaarden zelf opgesteld, heb je de voorwaarden van de concurrent overgenomen óf ken je iemand die wellicht heeft aangeboden dit voor je te herschrijven. Bijvoorbeeld je boekhouder of verzekeringsadviseur.

Ten eerste is het goed dat je gedacht hebt aan algemene voorwaarden! Laten we dat vooropstellen. Maar weet je eigenlijk ook wat de vereisten zijn van algemene voorwaarden en wanneer ze van toepassing zijn?

Het zou heel vervelend zijn als je een geschil hebt en de voorwaarden blijken helemaal niet van toepassing te zijn waardoor ze bijvoorbeeld worden vernietigd door de wederpartij (en kantonrechter).


Jij hebt de verantwoording om jouw onderneming te beschermen. 


Wie kan algemene voorwaarden opstellen?

Algemene voorwaarden bestaan uit een aantal randvoorwaarden die worden aangepast naar de bedrijfsvoering. Daarnaast worden er bedingen toegevoegd die weer verschillen per vakgebied en echt op maat worden opgesteld.

Bedingen (hierna: regels) kunnen onredelijk bezwarend zijn. Dat zijn regels die in de wet op de grijze of zwarte lijst staan en de wederpartij onredelijk (kunnen) benadelen.

Dus let op!

Regels op de zwarte lijst zijn verboden en regels op de grijze lijst worden vermoed onredelijk te zijn. Zonder juridische achtergrond, kan iemand per ongeluk onredelijk bezwarende regels opnemen als gevolg dat je veel risico loopt. Dit maken wij helaas vaak mee.

Belangrijk!

Het is dus zeer belangrijk dat een jurist of advocaat de algemene voorwaarden voor je onderneming opstelt. Overige dienstverleners zoals een accountant, boekhouder, verzekeringsadviseur, administratief medewerker, financieel medewerker etc. zijn vaak niet juridisch onderlegd op dit vakgebied. Zij verwijzen je vaak slechts naar standaardvoorwaarden die de lading niet dekken of stellen regels op naar aanleiding van de kennis binnen hun eigen vakgebied. Zij zijn in beginsel niet opgeleid om algemene voorwaarden op te stellen.


Kunnen wij ergens mee van dienst zijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0492-845270 voor meer informatie of lees hier verder over dit onderwerp.

Algemene voorwaarden gratis laten toetsen? Dat kan!

Wij kunnen de huidige algemene voorwaarden kosteloos en vrijblijvend voor je toetsen. Stuur de algemene voorwaarden naar info@interimcreditcontrol.nl en je ontvangt van ons een inhoudelijke terugkoppeling.


Vond je dit interessant om te lezen? Volg onze pagina!

LINKEDIN

FACEBOOK

Delen