Blog

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?
NEEM CONTACT OP
>

Geldigheid algemene voorwaarden

VOORKOM VERNIETIGING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN

Wij hebben onderstaand een aantal punten uitgelegd die ervoor zorgen dat de algemene voorwaarden door de andere partij niet vernietigd kunnen worden. Wij verzoeken onze klanten om deze (noodzakelijke) punten te regelen zodat de onderneming geen nadelige gevolgen ondervindt.


1. Pdf vorm meesturen met de offerte

Om ervoor te zorgen dat de algemene voorwaarden geldig zijn, dien je deze vooraf of uiterlijk tijdens het sluiten van de overeenkomst ter hand te stellen (te overhandigen) aan de andere partij. De wet stelt dat de andere partij een redelijke mogelijkheid moet zijn gegeven om kennis te nemen van de voorwaarden. Doe je dit niet, dan mag de andere partij de algemene voorwaarden vernietigen.

Noodzakelijk


 2. Regel toevoegen op de offerte

Voeg onder op alle offertes de regel ‘Alle opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd conform onze algemene voorwaarden, welke u als bijlage treft en terug te vinden zijn op www.uwwebsite.nl. Op die manier bied je een aantal mogelijkheden aan om van de voorwaarden kennis te kunnen nemen. Indien je geen website hebt, maak je ervan: ‘Alle opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd conform onze algemene voorwaarden, welke u als bijlage treft en op verzoek gratis worden toegezonden'.

Noodzakelijk

In het arrest ECLI:NL:RBHAA:2007:BB2576 bleek de ondernemer vergeten te zijn om de voorwaarden mee te sturen en de rechter was van oordeel dat de verwijzing op de offerte naar de website met de voorwaarden gelijkwaardig geacht kan worden aan de feitelijke terhandstelling van artikel 6:234 lid 1 sub BW, doordat het gebruik van het internet in het huidige tijdsgewricht inmiddels zodanig ingeburgerd is. Indien het voor de andere partij onmogelijk is om via het internet kennis te nemen van de voorwaarden, is het een ander verhaal. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een winkel waar je echt naartoe gaat om iets te kopen.


3. Plaats de voorwaarden op de website

Zorg dat de algemene voorwaarden altijd op de website staan (zie arrest bij punt 2). Belangrijk! Zorg dat de voorwaarden via een linkje te zien of te downloaden zijn door de klant. Dit laatste wordt door veel ondernemers vergeten. De voorwaarden alleen kopiëren en op een pagina plakken is dus helaas niet voldoende.

Noodzakelijk


4. Voeg een linkje in de e-mail

Het is ook mogelijk om in de e-mailhandtekening te verwijzen naar de algemene voorwaarden en een linkje te vermelden die doorverwijst naar de voorwaarden.


WESBHOP

Om ervoor te zorgen dat de algemene voorwaarden voor de webshop gelden, vraag je een akkoord aan de klant. De verplichting die daaraan vastzit is dat de klant daarvoor zelf een handeling moet verrichten. Een reeds automatisch aangevinkt hokje is dus niet voldoende.

1. Akkoord vragen aan nieuwe klanten

Zorg bij het aankoopproces dat de klant een leeg vakje kan aanvinken of checkbox waarbij staat vermeld: ‘/ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ben akkoord met de inhoud’. Op deze manier gaat de klant bewust akkoord met de algemene voorwaarden. Belangrijk! Zorg dat de voorwaarden via een linkje te zien of te downloaden zijn door de klant.

Noodzakelijk

2. Akkoord vragen aan bestaande klanten

Vraag de klanten om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden door hen bijvoorbeeld een mail met bijlage te voegen. Daarnaast kan dat ook wanneer zij een volgende bestelling plaatsen. Belangrijk! Zorg dat de voorwaarden via een linkje te zien of te downloaden zijn door de klant.

Noodzakelijk


VOORKOM VERNIETIGING   

De wederpartij kan de algemene voorwaarden vernietigen als – vooraf of uiterlijk tijdens – het sluiten van de overeenkomst geen redelijke mogelijkheid is gegeven om kennis te nemen van de voorwaarden. Dit betekent dat de algemene voorwaarden overhandigd moeten worden. Overhandigen kan ook middels de hiervoor genoemde punten. Bij het niet naleven van deze punten, zijn de voorwaarden dus vernietigbaar.


GEEN WEBSITE?

Niet iedere ondernemer heeft een website. In dat geval dien je dus extra zorgvuldig met het overhandigen van de algemene voorwaarden om te gaan. Punt 1 en punt 2 zijn dan zeer belangrijk om goed uit te voeren. Mocht je dit vergeten, kun je geen beroep doen op de algemene voorwaarden.


Kunnen wij ergens mee van dienst zijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0492-845270 voor meer informatie of lees hier meer over andere diensten.

☎️ 0492-845270

📧 info@interimcreditcontrol.nl

🎯 www.interimcreditcontrol.nl

Delen